Kereső
Belépés
Szavazás

Fel mered e vállalni Jézust Megváltódnak mások előtt is?

Keresztyén család 2:Van-e segítség?

Igen van! Segítség és remény!

Bár sokat hallunk kudarcokról, csalódásokról,nemcsak a pszihológusok de a lelki emberek is hangoztatják.

Van-e remény a családi problémák megoldására?

A bűn, ami beszennyezi és tönkreteszi annyi család életet, nem gyógyszerekkel gyógyítható!

Mi a megoldás, ha a gyerek rosszul tanul, vagy rossz kapcsolatban van szüleivel? A megoldást  Isten igéjében kell keresni!

Nem a gyereket kell megváltoztatni szabályokkal, büntetéssel, hanem az igazi okot kell kezelni. Vagyis a bűnt kell kezelni. Bármilyen kicsi a gyerek a bűnt, az engedetlenséget nem lehet elengedni, vagy fegyelmezés nélkül hagyni.Talán a jó szándék vezérel, ha szemet hunysz gyermeked bűne fölött, de ez nem vezet célhoz, mert csak kezelhetetlen, elkényeztetett gyerek lesz.

Keresztyén családban a legkisebb gyereknek is meg kell tanítani, hogy van bűn. Meg kell értetni vele, hogy Isten nem szereti a bűnt, és minden bűnnek büntetése van. Vannak fegyelmező eszközök, például a bot, amit Isten igéje is több helyen említ a Példabeszédek könyvében. A nagyobbaknál  hasznos az eltiltás, például a számítógéptől.

De fontos azt is megtanítani a gyerekeinknek, hogy Jézus Krisztus azért, hogy meghaljon a bűneinkért, így az ő bűneiért is.

Nem mondhatjuk gyerekeinknek, hogy az engedetlenségeikről, bűneikről nem ők tehetnek. Hogy majd kinövik, vagy csak rossz természetet örököltek, mert ezzel elaltatjuk a felelősségtudatukat. Majd azt mondják, hogy bármi rosszat is teszünk majd kinőjük, és ezzel elvan felejtve a bűn. Pedig Isten majd számon kéri!

Ha tudatosan arra neveljük a gyerekeket, hogy van bűn, büntetés,felelősség a tetteikért, akkor sok problémától megkímélhetjük őket és magunkat. Vagy legalább is könnyebben megoldjuk .

Van megoldás, van remény!

Tudjuk nevén nevezni a bűnt, megvallani a Megváltónak! Elmondani neki, hogy vétkeztem. Ha ezt gyerekeim előtt, vagy velük együtt teszem, akkor megtanulhatják hogyan kell bocsánatot kérni az Istentől!

De vegyük komolyan a dolgokat, és ha mi vétkezünk gyerekeink ellen, tudjunk tőlük is bocsánatot kérni. Ezzel arra tanítva őket, hogy fontosak nekünk, és ők is így tudjanak viszonyulni hozzánk, és embertársaikhoz.

Isten megígérte, hogy a hívők gyerekei a szövetségbe tartoznak.Vagyis van remény! Imádkozzunk kitartóan gyermekeinkért!

 

 

Keresztyén család 2:Van-e segítség? hozzászólásai

  • Doktor Erika Doktor Erika:

    Nagyon örülök neki, hogy ezt a cikket megírhattam, remélem a tömör mondatok senkit nem botránkoztatnak meg, de a mondani valóját megértik és alkalmazzák.
    Tóth Doktor Erika

Szólj hozzá

0.027 mp